Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös kacsasült

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát szétdaraboljuk, a mellcsontról a húst lefejtjük. A mellcsontból és az aprólékából (a
szárnya végét is érdemes levágni) nagyon finom levest lehet készíteni. A zsírosabb bőröket kisüthetjük tepertőnek.

A húsosabb részeket behasogatjuk, a mellet felszeleteljük (egyébként vastag lesz), majd egyenként megszórjuk sóval.

Készítünk egy fűszerkeveréket pirospaprika, őrölt kömény, bors, ételízesítő és majoranna keverékéből. Ezzel a fűszerkeverékkel beszórjuk a húsdarabokat.

A tepsi aljára helyezünk néhány szelet szalonnát. A hagymát és a sárgarépát karikára vágjuk, majd kevés ételízesítővel megszórjuk, ráteszünk baconszeleteket, utána rárakjuk a húst, majd erre is szalonna kerül.

Kevés vizet aláöntünk, beborítjuk alufóliával, és forró sütőben puhára pároljuk.

Ha megpuhult, levesszük az alufóliát, 1-2 kanál sört vagy vörösbort lehet rá locsolni, és ropogósra sütjük. A sütési idő függ a kacsa „életkorától”.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss