Baconös-gombás töltött hús

default user icon
Baconös-gombás töltött hús
Gabika68 fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 6 szelet bacon
  • 50 dkg gomba
  • fél fej lilahagyma
  • foghagymakrém
  • 1 tányér liszt
  • bors
  • kakukkfű
  • olaj
  • 2 dl húsleves

Elkészítés

    Elkészítés: A lilahagymát felaprítjuk, és egy nagy serpenyőben, pici olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel megszórva, fedő alatt puhára pároljuk. Ezalatt a karajszeleteket szép vékonyra kiklopfoljuk, megkenjük foghagymakrémmel, ráfektetünk fél-fél szelet bacont, és a gombából is teszünk a szeletekre 2-2 evőkanálnyit. Ezután a hússzeleteket kettéhajtjuk, és lazán megtűzzük két fogvájóval. A lisztben megforgatjuk, és abba a serpenyőbe, amiből a gombát kiszedtük, teszünk olajat, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Ha ez megvan, aláöntjük a húslevesünket, szórhatunk bele grillfűszerkeveréket vagy más fűszert. Lefedve puhára pároljuk. Ha megpuhult, kivesszük a húsokat, és a maradék - akkor már sűrű - szaftba beledobjuk a megmaradt gombát és szalonnát. Visszapakoljuk a húsokat, és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Ez két receptből összegyúrt saját találmány.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin