Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös-fetás töltött pulykamell szalmakazalban

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 4 szelet bacon
  • 1/2 csokor snidling
  • 1 teáskanál csípős mustár
  • 10 dkg füstölt tarja
  • őrölt bors
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • A körethez :
  • 1 kg burgonya
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A fetát villával összetörjük, hozzákeverjük a mustárt, a borsot, a felaprított füstölt tarját, az apróra kockázott paprikát és a finomra vágott snidlinget. Nem kell sózni, mert a feta és a füstölt tarja is elég sós.

A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, amire előtte 1-1 szelet bacont teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét. A zsemlemorzsába keverjük a szezámmagot, majd a szokásos módon bepanírozzuk a betöltött pulykamelleket. Bő olajban kisütjük.

A körethez a burgonyát vékony csíkokra /szalmára/ vágjuk, és bő olajban kisütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss