Elkészítés: A felkockázott csirkemellet, a tejfölt, a fűszereket, a reszelt sajtot és a tojásokat egy tálban összekeverjük, 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután hozzákeverjük a lisztet.
A kuglófformát vékonyan meglocsoljuk étolajjal, kibéleljük baconnel, beleöntjük a csirkés keveréket, majd a tetejére bacont és sajtot teszünk.
Körülbelül 200 Celsius-fokos sütőben 50 percig sütjük, majd mérsékeljük a lángot 160 Celsius-fokra, és még 30 percig sütjük. Ha kicsit hűlt, kiborítjuk.
Igazából hidegen lehet szépen szeletelni, így hidegtálakra is kitűnő.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre