Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös csirkemáj sáfrányos rizzsel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tűzálló tál alját megkenem vajjal és olajjal. Kibélelem a szeletelt bacon felével, majd rárakom a megtisztított csirkemájat, rászórom az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom. Betakarom a szalonna másik felével.

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, levével gyakrabban locsolgatva készre sütöm.

A sáfrányszálakat forró vízzel leöntöm, és hagyom állni a festékanyag kioldódásáig. A rizst hagyományos módon készítem azzal az eltéréssel, hogy amikor a levét félig elfőtte, több helyen hurkapálcával készített mélyedésbe öntöm a sáfránylevet, és teszek bele sáfrány szálat is. A sáfrányléből hagyok annyit, hogy a tányéron is meglehessen locsolni a rizst.

Megjegyzés

Valódi sáfrány hiányában megfelel a sáfrányos szeklice is. Kurkumával is színezhető a rizs.
- buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss