Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconös csirke őzgerincformában sütve

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg bacon
  • bors

Elkészítés

    1. Az őzgerincformát kibéleljük alufóliával, majd a baconnel úgy, hogy kissé fedjék egymást a szeletek és túllógjanak a forma szélén.
    2. A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a liszttel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, majd alaposan összekeverjük. Végül beleforgatjuk a megsózott, megborsozott és kockára vágott csirkemellet. A masszát a formába öntjük, és ráhajtjuk a kilógó bacont. 160 fokon 30 percig sütjük. 
    3. 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, majd egy tepsibe borítjuk, és 5-10 percre visszatoljuk, megemeljük a hőmérsékletet 200 fokra, hogy a bacon is megpiruljon. Bármilyen köret jól illik hozzá.

    TAVASZI RAKOTT CSIRKE ŐZGERINCBEN >>> 

    A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

Keresztlányom anyukája készítette el ezt egyszer ebédre, akkor találkoztam ezzel az étellel, és nagyon ízlett. Megtetszett, mert gyorsan előkészíthető, finom, és kicsit túlmutat a szokásos rántott csirkén.

Mivanitthon
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin