Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconös burgonyapalacsinta

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A meghámozott, felkockázott burgonyát főzzük puhára sós vízben. Azután szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. Törjük át burgonyanyomóval, majd dolgozzuk össze a liszttel, sütőporral, a snidlinggel és a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Végül öntsünk hozzá annyi tejet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Vékonyan kenjük ki olajjal a palacsintasütőt, és forrósítsuk fel. Tegyünk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát, és közepes lángon süssük addig, amíg buborékok nem képződnek a felszínén. Ekkor fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Ugyanígy készítsük el a többi palacsintát is. Tojásrántottával és ropogósra sült baconszeletekkel tálalhatjuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Basa Veronika - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss