A meghámozott, felkockázott burgonyát főzzük puhára sós vízben. Azután szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. Törjük át burgonyanyomóval, majd dolgozzuk össze a liszttel, sütőporral, a snidlinggel és a tojásokkal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Végül öntsünk hozzá annyi tejet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Vékonyan kenjük ki olajjal a palacsintasütőt, és forrósítsuk fel. Tegyünk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát, és közepes lángon süssük addig, amíg buborékok nem képződnek a felszínén. Ekkor fordítsuk meg, és süssük aranybarnára a másik oldalát is. Ugyanígy készítsük el a többi palacsintát is. Tojásrántottával és ropogósra sült baconszeletekkel tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre