Elkészítés: A bacont saját zsírján megpirítjuk. Közben a borsót előfőzzük, s a tésztát is megfőzzük. Miután a bacon megpirult és a borsó is átfőtt, a leszűrt borsót a baconhöz adjuk, tovább sütjük.
A tészta elkészülte után a lecsepegtetés után, összekeverjük a baconös- borsós alappal, s ekkor ízesítjük, fűszerezzük. A sóval csínján kell bánni, mert a bacon maga is bőven elég sós!
Miután jól összekevertük, s lekapcsoltuk a lángot, csak azután öntjük rá a tojássárgájával összkevert tejfölt.
Tálaláskor friss borssal vagy reszelt sajttal megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre