Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Baconös-ananászos hajtovány

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1/2 ek só
  • 1 db tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 14 dkg tejföl
  • bors
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 20 dkg bacon
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 20 dkg sajt
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej
  • lenmag vagy szezámmag

Elkészítés

    1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat, és elkezdjük összedolgozni, majd annyi tejföl t adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    2. A tejföl t ízesítjük sóval, borssal és a fűszerekkel. Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk, kb. fél cm-es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a tejföl lel, eloszlatjuk rajta a felkockázott bacont, a lecsepegtetett ananászt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, és háromszög alakú szeletekre vágjuk.
    3. A hajtoványokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egy fakanál nyelével a közepükbe mélyedést nyomunk, majd lekenjük a tojássárga és a tej keverékével, és megszórjuk tetszés szerinti magokkal. Kb. 20 percig pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Még több baconös finomság >>>  

    Vendégváró finomságok >>> 

    Sajtos receptek >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes