Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconben sült tokaji borecetes csirkemáj

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A baconszeletekkel kibéleljük a formát úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a töltelékre. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a borecettel. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/sütés előtt sózzuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket, és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.

Megjegyzés

Ez a recept a batyus csirkemáj még ízletesebb és gyorsabban elkészíthető változata. Míg a batyus változatnál egyenként kell a májat baconbe csomagolni, ennél a változatnál nemcsak hogy gyorsabban elő tudjuk készíteni az ételt, de lehetőségünk van mindenféle finomsággal megpakolni és meglocsolni becsomagolás előtt a májakat anélkül, hogy sütés közben szétesne. Gyorsan elkészül: kb. 5 perc az előkészítés és 25 perc a sütés. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek

Friss