Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconben sült tojás muffinformában

default user icon
MME
Hétvégi ráérős reggelek vagy gyors vacsorák biztos befutója a ham and eggs, vagyis a sonkával sült tojás, ami sokkal mutatósabb és szaporább, ha muffinformában sütjük.

A rántotta, a tükörtojás vagy az omlett kiadós és egyszerű, gyors megoldás, de sokkal mutatósabb, ha előkapjuk a muffinformát, és kis tojásos tortácskákkal lepjük meg a családot. Percek alatt elkészíthető - és biztos a siker! A recept és az elkészítés a videóban jól követhető, de magyarul is megtaláljátok a video alatt.

 

Hozzávalók egy 12 adagos muffinformához:
5 tojás
2 dl tejszín
24 szelet bacon (vagy sonka)
2 evőkanál reszelt parmezán
bazsalikom

bors

Elkészítés: A muffinforma mélyedéseit kibéleljük 2-2 szelet baconnel úgy, hogy a szeleteket merőlegesen egymásra fektetjük, majd a kilógó végeket ferdén hajtjuk vissza, így szinte teljesen kibéleljük a formákat.
A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd a parmezánt és a bazsalikomot, habverővel alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A tojásos keveréket egyenletesen elosztjuk a baconnel kibélelt formákban.
Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
Reggelire tálalhatjuk pirítóssal, narancslével, vacsorára salátát kínáljunk hozzá.

Vega változat: A recept húsmentesen is elkészíthető, ha vékonyra szeletelt vagy grillezett cukkiniszeletekkel béleljük ki a muffinformát, ebben az esetben béleljük ki sütőpapírral vagy papírkapszlival is, hogy ne tapadjon a formához. De akár készíthetjük fele-fele arányban is a baconös és cukkinis tojáskosárkákat.

Muffin receptek >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss