Elkészítés: A húst megmosom, lehártyázom, kétfelé vágom.
Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával. 5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst, és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem.
Alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm. Ha a hús kellően megpuhult, eltávolítom a fóliát, és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljon.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre