Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconben sült sertésszűz (gluténmentes)

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmosom, lehártyázom, kétfelé vágom.

Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával. 5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst, és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem.

Alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm. Ha a hús kellően megpuhult, eltávolítom a fóliát, és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljon.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss