Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconben sült pálinkás szilva

30 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az ágyas szilvapálinka alján megmaradó szilvát vagy a pálinkába áztatott aszalt szilvát kétfelé nyitjuk, de nem vágjuk teljesen ketté, és kiskanálnyi juhtúrót (vagy kis kecskesajtot) belehelyezünk, és a szilvahúst ráhajtjuk.

Baconnal áttekerjük, fogvájóval oldalról megtűzzük, és serpenyőben 0,5 dl olajon vagy sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Baráti beszélgetésekhez is kiváló, de én magamnak szoktam elkészíteni… Korábban is sütöttem már baconbe tekert aszaltszilvát. Aki azt szereti, ezt még jobban fogja... - duludo

Ezek is érdekelhetnek

Friss