Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconben sült csirkerolád

default user icon

Hozzávalók

  • 800 g csirkemellfilé
  • 80 g spenót
  • 40 g földimogyoró (sózatlan)
  • bors
  • szerecsendió
  • 120 g szeletelt bacon
  • 2 ek olaj
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 20 g vaj
  • A körethez:
  • 400 g sárgarépa
  • 400 g cukkini
  • 40 g vaj

Elkészítés

    1. A gondosan megtisztított csirkemellfiléket bevágjuk a vastagabb felükön, majd kihajtjuk őket.
    2. A spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, azután megszárítjuk. Száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a mogyorót, majd elosztjuk a spenóttal együtt a csirkemellfiléken. Megszórjuk egy kevés sóval, borssal, továbbá frissen reszelt szerecsendióval, majd feltekerjük a húsokat. Ezután körbetekerjük a roládokat a baconszeletekkel, azután körbepirítjuk őket a felforrósított olajon. Ha megvagyunk, átszedjük a tekercseket egy tűzálló tálba, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
    3. A répát meghámozzuk, és felvágjuk falatnyi darabokra a megmosott, szárazra törölt cukkinivel együtt. Roppanósra főzzük a zöldségeket forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük őket, és megforgatjuk a felforrósított vajon.
    4. Kiszedjük a csirkeroládokat a tálból, és alufóliával letakarva pihentejük őket néhány percig. A pecsenyelét egy lábasba öntjük, felforrósítjuk, majd felöntjük borral, és belefőzzük a harmadára. Ezután hozzáöntünk 50 ml vizet, és további 1 percig főzzük, végül pedig beleforgatjuk a vajat. A félbevágott csirkeroládokat a zöldségekkel tálaljuk, a mártást pedig külön kínáljuk hozzá.

    UBORKÁS CSIRKEROLÁD 

    CSIRKEMÁJAS CSIRKEROLÁD 

    KELKÁPOSZTÁS CSIRKEROLÁD 

Megjegyzés

Pirítás és sütés közben nem fog szétnyílni a csirkerolád, ha megtűzzük fogpiszkálóval. Fontos, hogy tálalás előtt, még melegen távolítsuk el a húsból.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin