Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconben sült csirkemáj bazsalikomos paradicsomsalátával

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • szeletelt bacon
  • csirkemáj (szív nélkül)
  • tej
  • vörösbor
  • ánizsmag
  • szójaszósz
  • balzsamecet
  • bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Saláta:
  • paradicsom
  • pici cukor
  • csipet só
  • ecet
  • friss bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemájat legalább 12 órára beáztatjuk a következőbe: a csirkemájat kb. 3/4-ig tej lepje el, ezt kiegészítjük vörösborral úgy, hogy teljesen ellepje. Jön még hozzá 1 mokkáskanál ánizsmag, 1-1 evőkanál szójaszósz, balzsamecet és friss, apróra vágott bazsalikom, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma. Lefedjük, és hűtőbe rakjuk.

Másnap kivesszük, lecsepegtetjük a májakat, sózzuk, és baconbe csavarjuk. Fogvájóval rögzítjük, ha kell, majd grillen megsütjük.

A bazsalikomos paradicsomsalátához a
paradicsomot cikkekre vágjuk. 1 evőkanál cukrot, csipet sót, 1 evőkanál ecettel összekeverünk, majd 1-1,5 dl vízzel felöntjük, hozzáadunk 10-15 nagy levél friss, apróra vágott bazsalikomot, és a paradicsomra öntjük, összekeverjük.

Aki szereti, lecsepegtetett mini mozzarellagolyót is hozzákeverhet.

Megjegyzés


Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss