Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe tekert spárga mángoldos-medvehagymás szósszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 16 síp fehér spárga
  • 4 szelet bacon
  • 2 db krumpli
  • 6 fej csiperkegomba
  • 3 db paradicsom
  • kakukkfű
  • 4 db mángold levél
  • 10 db medvehagyma levél
  • olívaolaj
  • vaj
  • főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt kakukkfű
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. a gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.

    Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconba tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellérakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm.

    Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.

    Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.

Megjegyzés

Május a spárga és a medvehagyma hónapja, ezért kombináltam a kettőt. Ráadásul az étel félig *háztáji*, a medvehagyma, a mángold és a petrezselyem a kertünkből van.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin