Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert spárga mángoldos-medvehagymás szósszal

45 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. a gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconba tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellérakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm.

Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.

Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.

Megjegyzés

Május a spárga és a medvehagyma hónapja, ezért kombináltam a kettőt. Ráadásul az étel félig *háztáji*, a medvehagyma, a mángold és a petrezselyem a kertünkből van. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss