Baconbe tekert marhasült spárgával

Hozzávalók

  • 80 dkg marhahátszín
  • 8 szelet bacon
  • őrölt színes bors
  • 4 ek olaj
  • 1 csomag zöld spárga
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 15 dkg majonéz
  • 1 ek édes csiliszósz
  • 1 db narancs
  • 0,5 csokor felaprított koriander

Elkészítés

    1.

    Tisztítsunk meg 80 dkg marhahátszínt, és vágjuk 4 vastag szeletre. Tekerjük körbe a szeleteket 2-2 szelet baconnel, majd kötözzük körbe konyhai cérnával. Szórjuk meg a szeleteket sóval és frissen őrölt színes borssal, majd pirítsuk mindkét oldalukat 4 ek felforrósított olajon 1-2 percig. Rakjuk tűzálló edénybe, és tegyük 140 fokos sütőbe kb. 75 percre. Így közepesen átsült lesz, aki így nem szereti, süsse még fél órán át.

    2.

    Vágjuk le 1 csomag zöld spárga fás végeit. Dobjuk pár percre lobogó, sós vízbe, csepegtessük le, majd forgassuk meg 5 dkg vajon, és szórjuk meg sóval.

    3.

    Keverjünk össze 1,5 dl tejfölt és 15 dkg majonézt, valamint 1 ek édes csiliszószt. Adjuk hozzá 1 db narancs lereszelt héját és kifacsart levét, ízesítsük sóval és 1/2 csokor felaprított korianderrel, majd kínáljuk a spárgával együtt a sült mellé.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin