Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe tekert kecskesajt aszalt szilvával

Hozzávalók

  • 10 dkg kecskesajt
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg bacon
  • 2 db édesburgonya (közepes)
  • 2 db cékla (közepes)
  • 2 db sárgarépa (közepes)
  • 1 fej lilahagyma (nagy)
  • zöldfűszerek (pl. majoranna, rozmaing, kakukkfű)
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A kecskesajtot egyenlő nagyságú darabokra vágjuk. Az aszat szilvával együtt betekerjük őket a bacon szeletekbe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe sorakoztatjuk őket.
    2. Felkockázzuk az édesburgonyát, céklát, sárgarépát és hagymát, ízlés szernt megszórjuk sóval, zöldfűszerekkel, majd szétterítjük őket a tepsi másik oldalába és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
    3. Előmelegített, 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve sütjük 20 percen át, majd fólia nélkül még 30 percig, amíg a bacon is szépen megpirul. 

    BACONBE TEKERT SÜLT KRUMPLI>>> 

    GRILLEZETT SAJT BACONBE TEKERVE>>> 

    BACONBE GÖNGYÖLT FETA MÉZES-MUSTÁROS MÁRTOGATÓSSAL>>> 

Megjegyzés

Extra tipp: Készítsünk egy pikáns mártogatóst a falatkáinkhoz. Keverjünk össze egy kis pohár tejfölt 1 teáskanál Erős Pistával, némi sóval és fokhagymaporral. Hagyjuk állni pár órán keresztül.

DorothyTailor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin