Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert heck kukoricás burgonyával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg hekk
  • 50 dkg szeletelt bacon
  • 34 dkg kukorica
  • 2 evőkanál margarin
  • 3 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 6 krumpli
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál só
  • A tálaláshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A hecktörzseket a zúzott fokhagymával és borssal bedörzsöljük, majd mindegyiket egyesével szeletelt baconbe tekerjük úgy, hogy a szalonnaszeletek teljesen rátekeredjenek a halra. Ezután szorosan egymás mellé fektetjük egy jénai tálban, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

A krumplit megtisztítjuk, minél vékonyabb karikára vágjuk. Keverőtálba helyezzük, megszórjuk sóval, szerecsendióval, majd 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a margarint megolvasztva, a tejfölt, a tojásokat és a kukoricát, az egészet jól elkeverjük.

A közben megsült halat kivesszük a tepsiből, a kisült szalonnazsírra helyezzük a kukoricás krumplit. 180 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Ezután a burgonyás-kukoricás mixre ráhelyezzük a szalonnába tekert halat, és még 5 percig együtt sütjük.

Tejföllel és füstölt reszelt sajttal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss