Elkészítés: A hecktörzseket a zúzott fokhagymával és borssal bedörzsöljük, majd mindegyiket egyesével szeletelt baconbe tekerjük úgy, hogy a szalonnaszeletek teljesen rátekeredjenek a halra. Ezután szorosan egymás mellé fektetjük egy jénai tálban, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A krumplit megtisztítjuk, minél vékonyabb karikára vágjuk. Keverőtálba helyezzük, megszórjuk sóval, szerecsendióval, majd 10 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a margarint megolvasztva, a tejfölt, a tojásokat és a kukoricát, az egészet jól elkeverjük.
A közben megsült halat kivesszük a tepsiből, a kisült szalonnazsírra helyezzük a kukoricás krumplit. 180 fokon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Ezután a burgonyás-kukoricás mixre ráhelyezzük a szalonnába tekert halat, és még 5 percig együtt sütjük.
Tejföllel és füstölt reszelt sajttal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre