Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe tekert grillezett pisztráng salátával

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db közepes méretű pisztráng
  • bors
  • kakukkfű
  • reszelt sárgarépa
  • liszt
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • olívaolaj
  • A salátához:
  • 1 csomag vegyes saláta
  • sárgarépa
  • káposzta
  • cékla
  • paradicsom
  • 1 db narancs
  • bors
  • bazsalikom
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A halakat megmossuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A belsejébe ízlés szerint kakukkfüvet szórunk, majd megtöltjuk a reszelt sárgarépával. A hal külsejét finoman meglisztezzük, majd betekerjük a bacon szeletekkel. Alaposan megkenjük olívaolajjal, hogy ne ragadjon le. Hasznalhatunk alufóliát is a letapadás és a szétesés megelőzésére.
    2. A halakat a közepes hőmérsékletűre előmelegitett grillre tesszük, oldalanként kb 15 perc alatt- a hal méretétől függően- szép pirosra, ropogósra sütjük.
    3. Amíg a hal sül, elkészítjük a citrusos salátát. Legegyszerűbb készen kapható reszelt saláta mixből keszíteni, amihez julienre vágjuk a répát, a káposztát, és a céklát. Hozzáaadjuk a félbe vágott koktélpararadicsomot. A narancsot meghámozzuk, eltávolítjuk a hártyáját és kisebb kockára vágjuk és összekeverjük a salátával. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, végül meglocsoljuk a citrom levével és az olívával.

    Így készítheted el a baconbe tekert grillezett pisztrángot! >>>

    HALAK SZABADTŰZÖN - VÁLOGATÁS >>>

    12 GRILLRECEPT, AMIT HÉTVÉGÉN KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin