Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert csirkemell gombamártással és burgonyafánkkal

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • olaj
  • A gombamártáshoz:
  • 50 dkg vargányagomba vagy másfajta gomba
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
  • őrölt pirospaprika
  • 1 csöves paprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • 1 teáskanál citromlé
  • A burgonyafánkhoz:
  • 50 dkg főtt, áttört burgonya
  • petrezselyemzöld
  • 1 kisebb vöröshagyma reszelve
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olvasztott margarin
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • A kisütéshez:
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellcsíkokat baconbe tekerjük, majd egy serpenyőben, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

A gombamártáshoz 1 nagy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, rátesszük a felszeletelt gombát, paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt készre pároljuk. Tejszínnel vagy tejföllel kevés liszt hozzáadásával behabarjuk, citromlével ízesítjük. Összeforraljuk, majd pépesítjük.

A burgonyafánkhoz a főtt, áttört burgonyát a többi hozzávalóval összekeverjük, fánkot formálunk belőle, és olajban szép aranybarnára kisütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss