Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert bélszín libamájjal és borsmártással

120 perc
mester
költséges
3 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 3 személyre:
  • 50 dkg marhabélszín
  • 20 dkg hízott libamáj
  • szeletelt
  • minden hússzelet alá szárazon pirított zsemle vagy kenyérszelet
  • A páchoz:
  • mustár
  • őrölt bors
  • olaj
  • 1 közepes vöröshagyma karikázva
  • A sütéshez:
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 teáskanál durvára őrölt színes bors
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • csipet cukor

Elkészítés

Elkészítés: A leöblített és papírtörlővel leszárított, hártyáktól megtisztított bélszínt kb. kétujjnyi szeletekre darabolom. Kézzel kicsit meglapogatom, mustárral, őrölt borssal, olajjal pácot készítek, a húsdarabokat bekenem, kis dobozba teszem, közé hagymakarikákat helyezek. Feltöltöm olajjal, és hűtőben több napig érlelem. Annál finomabb lesz, minél tovább pácolódik, ha van türelem, 4-5 nap alatt lesz az igazi, természetesen korábban is elkészíthető.

A főzés kezdetén a zsemlét vagy kenyeret cm-es vastagra szeletelem, a fazonját a hús méretéhez igazítom, szárazon megpirítom, ez lesz a kruton a hús alá.

A húst a pácból kiveszem, a felesleges pácot papírtörlővel letörlöm, körétekerem a bacont, fogvájóval rögzítem, tapadásmentes serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalát félidőben megfordítva (nem villával) 10-12 perc alatt megsütöm. A megsült húsokat a krutonra helyezem.

Közben a libamájat felszeletelem, enyhén sózom, borsozom, kevés majoránnával meghintem, a visszamaradt pecsenyelében rövid idő alatt mindkét oldalát megsütöm, a húsok tetejére teszem.

A húsból visszamaradt pecsenyeszaftra kevés vizet öntök és felmelegítem, hogy a sütőedény aljáról a letapadt pecsenyeízek feloldódjanak, közben egy másik kis edényben kevés vajon a durvára tört borsot megfuttatom, majd ráöntöm a feloldott pecsenyelét, hozzáadom a bort, a tejszínt és a mustárt, rövid lére forralom, csipet cukorral ízesítem.

Tálalásnál a húst a krutonnal és a libamájjal tányérra teszem, ízlés szerinti körettel és a borsmártással kínálom.

Megjegyzés

A főzést ajánlatos a köretkészítéssel kezdeni!

A bélszín középső része volt, ami nem volt nagyon vastag, 6 darab kb. 8 dkg-os szeletet tudtam sütni belőle.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek