Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe tekert aszaltszilvás csirke

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel.

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.

Sütőpapírra vagy esetleg konyharuhára sorban egymás mellé kiterírtjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy kb. fél centire fedjék egymást, majd rárakjuk a csirkemellszeleteket is, amiket sózunk, borsozunk. Végül az aljába 2 sorban rárakjuk a lecsöpögtetett aszalt szilvát. A sütőpapír vagy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megsütjük, az első 20 percben letakarva.

Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A maradék borban ázó aszalt szilvából kiszedjük a fahéjrudat és a szegfűszeget. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk, amíg jó sűrű nem lesz. Aki édesen szereti, kis cukrot tehet bele.

Köretnek rizst vagy hasábburgonyát ajánlok hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss