Baconbe tekert aszaltszilvás csirke

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db filézett csirkemell
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 30 dkg aszalt szilva
  • 5 dl vörösbor
  • fahéjrúd
  • szegfűszeg
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Az aszalt szilvát előző nap beáztatjuk a borba, fűszerezzük fahéjrúddal és szegfűszeggel.

    A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.

    Sütőpapírra vagy esetleg konyharuhára sorban egymás mellé kiterírtjük a szalonnaszeleteket úgy, hogy kb. fél centire fedjék egymást, majd rárakjuk a csirkemellszeleteket is, amiket sózunk, borsozunk. Végül az aljába 2 sorban rárakjuk a lecsöpögtetett aszalt szilvát. A sütőpapír vagy konyharuha segítségével szorosan feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megsütjük, az első 20 percben letakarva.

    Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást. A maradék borban ázó aszalt szilvából kiszedjük a fahéjrudat és a szegfűszeget. Lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk, amíg jó sűrű nem lesz. Aki édesen szereti, kis cukrot tehet bele.

    Köretnek rizst vagy hasábburgonyát ajánlok hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szandra 4 évvel ezelőtt
Ez egy nagyon jó recept!! :)

Hasonló Receptek

Magazin