A baconbe göngyölt töltött csirkemell elkészítéséhez a húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborosozzuk.
Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított és szeletekre vágott gombát. Sóval, borssal ízesítjük és megpároljuk.
Egy vágódeszkára leterítjük a bacont, rárakjuk a csirkemellet, egy-egy szál petrezselymet és a gombás tölteléket, majd óvatosan feltekerjük és hústűvel megtűzzük a végét.
Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beletesszük a göngyölt csirkemelleket és alufóliával lefedjük. 165 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk, míg szép pirosra sül a bacon. Sült krumplival, rizzsel, krumplipürével vagy salátával is tálalhatjuk.