Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe göngyölt töltött csirkemell

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A baconbe göngyölt töltött csirkemell elkészítéséhez a húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborosozzuk.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított és szeletekre vágott gombát. Sóval, borssal ízesítjük és megpároljuk.
  3. Egy vágódeszkára leterítjük a bacont, rárakjuk a csirkemellet, egy-egy szál petrezselymet és a gombás tölteléket, majd óvatosan feltekerjük és hústűvel megtűzzük a végét.
  4. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beletesszük a göngyölt csirkemelleket és alufóliával lefedjük. 165 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk, míg szép pirosra sül a bacon. Sült krumplival, rizzsel, krumplipürével vagy salátával is tálalhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss