Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal

Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal
Baconbe göngyölt spárga mártogatóssal

Hozzávalók

  • fehér, vagy zöld spárga
  • szeletelt bacon
  • a mártogatóshoz:
  • 1 pohár joghurt (150 g.)
  • 1 szál újhagyma zöldje
  • kis maréknyi friss kapor
  • kevés citromlé
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

    A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. Baconszelettel spirál alakban betekerjük. Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy ne bomoljon ki sütés közben. Fűszerezésre nincs szükség, mert a bacon füstöt, sós íze a sütés közben megízesíti a spárgát. Teflonos tepsibe, vagy sütőtálba sorjázzuk, és 180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.

    Ezalatt elkészítjük hozzá a mártogatóst. Újhagymát, kaprot a lehető legapróbbra vágjuk, összekeverjük 1 pohár joghurttal, kevés citromlével, sózzuk borsozzuk.

Megjegyzés

Más mártogatóssal is finom. Adhatunk mellé csípős salsa szószt, de akár majonézt is. Gyors, egyszerű vendégvárónak is kitűnő!

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin