Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe göngyölt sertésszűz rakott burgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz
  • frissen őrölt bors
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 3 ág friss rozmaring
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 60 dkg burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük185 fokra. A sertésszűz darabot alaposan bedörzsöljük sóval, borssal, majd szorosan betekerjük teljes hosszában a vékonyra szeletelt baconbe. A bacon aláfriss rozmaring leveleket dugunk.
    2. A begöngyölt húst hőálló tepsibe tesszük, fél deci vizet és ugyanennyi száraz fehérbort aláöntünk. 35-40 perc alatt készre sütjük.
    3. A rakott burgonyához meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük a krumplit.Egy kisebb tepsibe lerakjuk. A tejszínt összemelegítjük a vajjal és a zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd ráöntjük a rétegezett burgonyára.
    4. Alufóliával lefedve a hús mellé tesszük a sütőbe és kb. 45 perc alatt készre sütjük (félidőben vegyük le róla a fóliát).

     

     

     

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin