Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe göngyölt sajtos-aszalt szilvás harcsafelfújt

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 1/2 db citrom leve
  • bors
  • 1 tk hal fűszerkeverék
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 4 db tojás (nagy)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 mk pirospaprika
  • 10 dkg liszt (8 ek)
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt sajt

Elkészítés

    1. A harcsafilét kisebb kockákra felvágjuk majd rálocsoljuk a kifacsart citromlevet, ízlés szerint sózzuk, színes borsot őrlünk rá, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan összeforgatjuk, majd hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
    2. A kuglóf formát kibéleljük a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon. Egy tálba beleütjük tojásokat, majd hozzáadjuk a tej fölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és szintén simára keverjük a masszát, majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
    3. A massza felét a formában lévő baconre kanalazzuk, majd rárakjuk az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát. Ezután rákanalazzuk a maradék masszát, majd ráhajtogatjuk a sütőforma két szélén túllógó bacont.
    4. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, szép pirosra sütjük. Ezután kivesszük sütőből, majd egy óvatos mozdulattal átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. 10 percre visszatesszük még sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
    5. Ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor 150 fokon, 50 percig sütjük a formában, majd hagyjuk hűlni. Ezután óvatosan átfordítjuk a tálra amelyiken tálaljuk, majd a konyhai kézi perzselővel pár perc alatt, szép pirosra pirítjuk a felülre kerülő bacont is.
    6. Ameddig a felfújt sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd szeleteljük fel.

    KARÁCSONYI MENÜ: 15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS AZ ÜNNEPEKRE! >>>

    KARÁCSONYI MENÜ: 13 SZUPER HALÁSZLÉ A BAJAITÓL A SZEGEDIIG >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin