A harcsafilét kisebb kockákra felvágjuk majd rálocsoljuk a kifacsart citromlevet, ízlés szerint sózzuk, színes borsot őrlünk rá, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan összeforgatjuk, majd hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
A kuglóf formát kibéleljük a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon. Egy tálba beleütjük tojásokat, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és szintén simára keverjük a masszát, majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
A massza felét a formában lévő baconre kanalazzuk, majd rárakjuk az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát. Ezután rákanalazzuk a maradék masszát, majd ráhajtogatjuk a sütőforma két szélén túllógó bacont.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, szép pirosra sütjük. Ezután kivesszük sütőből, majd egy óvatos mozdulattal átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. 10 percre visszatesszük még sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
Ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor 150 fokon, 50 percig sütjük a formában, majd hagyjuk hűlni. Ezután óvatosan átfordítjuk a tálra amelyiken tálaljuk, majd a konyhai kézi perzselővel pár perc alatt, szép pirosra pirítjuk a felülre kerülő bacont is.
Ameddig a felfújt sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd szeleteljük fel.