Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Baconbe göngyölt csirkemáj

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megmossuk, megpucoljuk, félbe vágjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. A mustárt elkeverjük az olajjal, majd beleforgatjuk a májakat, és meghintjük frissen őrölt borssal. Kettévágjuk a bacont.
  2. Egy kis tepsit kiolajazunk, és meghintjük a zsemlemorzsával. Minden szalonnadarabba beletekerünk egy májat, és beledugunk egy csomborágat.
  3. Tepsibe tesszük, a tetejére teszünk néhány karika kápiapaprikát. 180 fokos sütőbe toljuk, és 15 percig légkeveréses fokozaton sütjük, majd 5-6 percig alsó sütésre állítjuk. Így minden oldala szépen megpirult. Szőlővel kínáljuk. 

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető őszi falatok, mely főételként is megállja a helyét. A csomborág megbolondítja a májat, és persze így könnyebben emészthető lesz az étel. Jó étvágyat kívánok! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss