Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Baconbe göngyölt csirke

Hozzávalók

  • 60-70 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • 1 db sárgarépa
  • 3-4 db krumpli
  • 3 ek olívaolaj
  • 10-12 db spenótlevél (friss)
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet kecskesajt (zöldfűszeres)
  • 6 db aszalt paradicsom
  • 1/2 dl zöldség alaplé (+ a sütéshez)

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléből négy szeletet vágunk. A szeletek közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    2. Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, majd karikákra vágjuk és megsózzuk őket. Egy tepsibe olívaolajat teszünk, majd rárakjuk a zöldségeket. A spenótlevelet 2-3 másodpercre forró vízbe tesszük, majd papírtörlőre szedjük.
    3. Kiterítjük a baconszeleteket, és rátesszük a csirkemellet. Mindegyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot és néhány szem aszalt paradicsomot. Ezután feltekerjük a húst úgy, hogy a külsején a baconkabát legyen.
    4. Ráfektetjük a zöldségágyra, és meglocsoljuk az olívaolajjal, amiben az aszalt paradicsom ázott. Ráöntjük a zöldség alaplevet.
    5. Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Alsó-felső sütésen, fólia alatt kb. 45 percig sütjük, 2-3 alkalommal meglocsoljuk zöldségalaplével, ha szükséges, majd levesszük a fóliát és még kb. 15 percig pirítjuk. A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.

    TÖLTVE, TEKERVE, RÁNTVA: A 9 LEGJOBB GÖNGYÖLT CSIRKEMELL RECEPT >>> 

    13 TÖLTÖTT CSIRKE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Nagy előnye, hogy a hússal együtt elkészül a köret is.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin