Baconbe göngyölt csirke

Hozzávalók

  • 60-70 dkg csirkemellfilé
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet kecskesajt (zöldfűszeres)
  • 10-12 db spenótlevél (friss)
  • 6 db aszalt paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 3-4 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • néhány szál lestyán
  • 0,5 dl zöldségleves-alaplé
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléből négy szeletet vágunk. A szeletek közepét legyező alakban bemetsszük. Húsklopfolóval egy kicsit megütögetjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
    2. Megpucoljuk a sárgarépát és a krumplit, felszeleteljük megsózzuk. Egy tepsibe olívaolajat teszünk, majd rárakjuk a zöldségeket. A spenótlevelet 2-3 másodpercre forró vízbe tesszük, majd papírtörlőre szedjük.
    3. Kiterítjük a baconszeleteket, és rátesszük a csirkemellet. Mindegyik csirkemellre ráfektetünk 2-3 spenótlevelet, erre rátesszük a kecskesajtot és néhány szem szárított paradicsomot. Ezután felteketjük a húst úgy, hogy a külsején a baconkabát legyen. Ráfektetjük a zöldségágyra, a csirkemell tetejére ráteszünk egy aszalt paradicsomot és meglocsoljuk olívaolajjal (ebben volt a szárított paradicsom). Ráöntjük a zöldségleves-alaplevet.
    4. Fóliával betakarjuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Alsó-felső sütésen, fólia alatt kb. 45 percig sütjók, 2-3 alkalommal meglocsoljuk, majd levesszük a fóliát és még kb. 15 percig pirítjuk. A párolt zöldségekkel együtt kínáljuk.

Megjegyzés

Nagy előnye, hogy a hússal együtt elkészül a köret is.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin