Elkészítés: A krumplit héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, hosszában kettévágom, a belsejét kikaparom.
A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.
A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit és a darált húst. Fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett. Átteszem egy keverőtálba, ráütök 1 tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.
A masszát beletöltöm a krumplikba, összeillesztem őket, betekerem a baconba, s belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszek forgácskrumplikat, középre 1 piros paprikát, a krumplikra kakukkfüvet, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát, s tovább sütöm 20 percig. Majd feltekerem grill fokozatra, s 200 C fokon megpirítom.
Tálaláskor a tányérra helyezek egy krumplit, köré krumpliforgácsokat, s szeletelek a tányérra paradicsomszeleteket és lilahagymakarikákat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre