Kéksajttal töltött baconös krumpli sült zöldségekkel

Hozzávalók

  • 4 db burgonya
  • 1 szelet kék sajt (rokfort)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 7 szelet bacon
  • 1 db zöld paprika (csípős hegyes )
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag

Elkészítés

    1. A burgonyákat megsikálom, előfőzőm.
    2. Közben a hagymát megpucolom. A sajtot 4 darabba vágom, a paradicsomokat és a hagymát betekerem a baconbe, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a paprikát.
    3. A krumplikat hosszában bevágom, ebbe teszem a kéksajtot, ezeket is betekerem a baconbe, és beteszem a serpenyőbe. Meglocsolom az olajjal, sózom, borsozom, a krumplikra szórok még őrölt köményt.
    4. Beteszem a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 45 percig sütöm. Félidőben megforgatom a zöldségeket. A végén még 10 percig grillezem.

Megjegyzés

Szeretem a sült, grillezett zöldségeket. Egyszerű elkészíteni, s nagyon finomak.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin