Keress receptre vagy hozzávalóra

Baci di dama (gluténmentes)

Hozzávalók

  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg gesztenyeliszt
  • 15 dkg török mogyoró
  • 10 dkg eritrit
  • 15 dkg margarin
  • 5 csepp vaníliakivonat
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg étcsokoládé (GM)

Elkészítés

    1. A mogyorót megpirítjuk, és ha kihűlt, ledaráljuk. A lisztet, a vajat, az eritritet, a lereszelt narancshéjat, vaníliakivonatot és a sót egy tálba tesszük, és összegyúrjuk a ledarált mogyoróval. Ezután a hűtőben pihentetjük 30 percig.
    2. Diónyi golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon kb. 10 perc alatt megsütjük.
    3. Ha kihűlt, olvasztott étcsokival összeragasztunk két csókot, majd a maradék csokival díszítjük. 

Megjegyzés

Ez Olaszországban minden kis pasticceriában szembefutott velem, maga a recept egy olasz oldalról származik, de az búzalisztből készült volt, kissé átalakítva megszületett a diétás változata, ami tojás-, cukor-, tej-, gluténmentes.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin