A mogyorót megpirítjuk, és ha kihűlt, ledaráljuk. A lisztet, a vajat, az eritritet, a lereszelt narancshéjat, vaníliakivonatot és a sót egy tálba tesszük, és összegyúrjuk a ledarált mogyoróval. Ezután a hűtőben pihentetjük 30 percig.
Diónyi golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, olvasztott étcsokival összeragasztunk két csókot, majd a maradék csokival díszítjük.
Ez Olaszországban minden kis pasticceriában szembefutott velem, maga a recept egy olasz oldalról származik, de az búzalisztből készült volt, kissé átalakítva megszületett a diétás változata, ami tojás-, cukor-, tej-, gluténmentes. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!