Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babsaláta

default user icon
4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis konzerv vörös bab
  • 1 kis konzerv fehér bab
  • 1 kis konzerv zöld bab
  • 30 dkg feta sajt
  • 30 szem fekete olívabogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • salátalevelek a tálaláshoz

Elkészítés

    Előkészítés: A babokat szűrőkanálba öntjük, vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. A feta sajtot kis kockákra vágjuk. Az olívát felszeleteljük. A fokhagymát áttörjük.
    Elkészítés: Az ecetet elkeverjük a fűszerkeverékkel, sóval és borssal, erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat, és a fokhagymát. A babot az öntetbe forgatjuk, belekeverjük az olívabogyókat és a sajtot. Legalább egy órát állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer sózzuk, borsozzuk, és salátalevelekkel bélelt tálba púpozzuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin