Mossuk meg a paradicsomot, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire. Szórjuk meg sóval, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Pirítsuk meg 2 ek olívaolajon a felszeletelt lila és fehér hagymát, valamint a felaprított fokhagymát, majd keverjük hozzá a lecsöpögtetett babot és a balzsamecetet. Sózzuk és borsozzuk meg, majd vegyük le a tűzről.
A csirkemellet dörzsöljük be sóval és borssal, majd süssük meg mindkét oldalát egy kevés olívaolajon, és szeleteljük fel.
Öblítsük le a kétféle salátát, és tépjük falatnyi darabokra. Tálaljuk a csirkével, a paradicsommal és a babos keverékkel. Szórjuk meg a lereszelt parmezánnal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre