Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babsaláta sonkarózsákkal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg nagy szemű, tarka fejtett bab
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 ágacska rozmaring
  • 15 dkg sonka
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A babot ételízesítővel fűszerezett vízben puhára főzzük (kb. 40 perc). Eközben a hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, megsózzuk.

    Elkészítés: A borecetet simára keverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk az oregánót, a rozmaringot, őrölt borsot, majd egy keveset belemerünk a bab főzőlevéből. A babot leszűrjük, a hagymával együtt a fűszeres lébe forgatjuk. Lefedve, a hűtőszekrényben legalább egy órán át érleljük. Tálalás előtt csinosan tálra rendezzük a babot, a hajszálvékony sonkaszeletekből rózsát formálunk, és a saláta tetejére helyezzük. Megszórjuk a parmezánnal, és friss fehér kenyérrel kínáljuk.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 650 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin