Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babsaláta sonkarózsákkal

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A babot ételízesítővel fűszerezett vízben puhára főzzük (kb. 40 perc). Eközben a hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk, megsózzuk.

Elkészítés: A borecetet simára keverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk az oregánót, a rozmaringot, őrölt borsot, majd egy keveset belemerünk a bab főzőlevéből. A babot leszűrjük, a hagymával együtt a fűszeres lébe forgatjuk. Lefedve, a hűtőszekrényben legalább egy órán át érleljük. Tálalás előtt csinosan tálra rendezzük a babot, a hajszálvékony sonkaszeletekből rózsát formálunk, és a saláta tetejére helyezzük. Megszórjuk a parmezánnal, és friss fehér kenyérrel kínáljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 650 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss