Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babricset gazdagon

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az árpagyöngyét 2-3 órával a főzés előtt beáztatom, az áztatóvizet közben többször cserélem.

Nagy serpenyőben a szalonnát kevés olajon kisütöm, rádobom a kolbászt, együtt addig pirítom, ameddig a zsírját a kolbász kiengedi. Szűrőlapáttal kiemelem, félreteszem.

A visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) üvegesre dinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobom a zöldpaprikát és a paradicsomot, együtt fedetlen párolom, zsírjára lepirítom. Meghintem őrölt paprikával, ráöntöm a beáztatott árpagyöngyét, felengedem az árpagyöngyéhez viszonyítva háromszoros mennyiségű vízzel, sózom, borsozom, babérral, köménnyel, majoránnával ízesítem, beledobom a zellerszárat, és puhulásig párolom.

Közben a babot leszűröm, a keményítőt is leöblítem, amikor puha az árpagyöngye, a zellerszárat eltávolítom, hozzáadom a babot, a félretett sült szalonnát, kolbászt és a feldarabolt főtt-füstölt húst. Ha szükséges, további vízzel hígítom, ételízesítővel ízesítem, főzöm lassan még kb. fél órát, közben kevés lisztes habarással besűrítem, szükség szerint utána fűszerezem.

Igény szerint pékáruval, kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

Nem kifejezetten nyári étel, de nálunk minden évszakban kedveli a család - leginkább a fiúk.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss