Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babos-tejszínes csirkemáj

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 szál póréhagyma
  • 15 dkg vegyes színű paprika
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 15 dkg főtt bab (konzerv)
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és a nagyobb darabokat kettévágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát apró kockákra vágjuk.

    Elkészítés: A szalonna zsírját kipirítjuk, rátesszük a csirkemájat. Amikor megpirult (4-5 perc), rátesszük a pórét, a paprikát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tárkonnyal. Összepirítjuk. A babot leöblítjük, és a puha paprikához keverjük. Összerottyantjuk, ráöntjük a tejszínt, és 2-3 perc alatt összefőzzük, majd tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 598 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kicsivukk
Mennyeien finom,én mindig dupla adagot csinálok mert imádja a család!! Köszönöm a receptet!:-)
erin
Mindenkinek ajánlom ezt a receptet, aki szereti a májat! Isteni ez a kombináció! Köszönöm a receptet!!

Hasonló Receptek

Magazin