Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babos szendvicskrém szárított paradicsommal

default user icon

Hozzávalók

  • A szárított paradicsomhoz:
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 1/2 ek cukor
  • 1 tk tengeri só
  • 1 tk kakukkfűlevél
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • 2 doboz fehér bab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 ek kakukkfűlevél
  • 2 ek olívaolaj
  • tengeri só
  • Cayenne-bors
  • 1 db kis bagett vagy szendvicskenyér
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Előző nap félbevágunk 50 dkg megmosott koktélparadicsomot, és a vágott felülettel lefelé sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük. A cukrot összekeverjük a tengeri sóval, a kakukkfűlevéllel és frissen őrölt borssal, majd a paradicsomokra szórjuk. Megcsepegtetjük 2-3 ek olívaolajjal és a 200 fokra előmelegített sütő középső részében sütjük 20 percig. Végül a kikapcsolt sütőben száradni hagyjuk egy éjszakát.
    2. Másnap a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A babot szűrőbe öntjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük, majd keverőpohárban hozzáadjuk a megtisztított és présen áttört fokhagymát. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A citromhéjat és a kakukkfűlevelet is a keverőpohárba szórjuk. Ráöntünk 3 ek citromlét, hozzáadjuk az olívaolajat, és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Tengeri sóval, Cayenne-borssal, esetleg még egy kis citromlével ízesítjük.
    3. A kenyeret vagy bagettet szeletekre vágjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. Az előmelegített sütő középső részében aranybarnára pirítjuk 2-3 perc alatt, majd kivesszük.
    4. A  kenyér szeleteket megkenjük 2-2 tk babos szendvicskrémmel, megrakjuk olajos szárított koktélparadicsommal, és megszórjuk borssal, valamint kakukkfűvel. 

    17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS UZSONNÁRA VAGY VACSORÁRA >>> 

    MÁRTOGATÓSOK, SZÓSZOK, KRÉMEK, PESTÓK >>> 

    10 SZUPER SZENDVICSKRÉM! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin