Elkészítés: A tisztított karfiolt rózsáira szedem, sós vízben kb. 2-3 percet forralom, majd leszűröm. A hagymát vékonyra szelem, zsiradékban megpárolom, hozzáadom az áttört fokhagymát, a levétől lecsurgatott babot, a paradicsompürét és a fűszereket. Szükség szerint kevés vizet lehet aláönteni, és állandóan kevergetve 5-10 percet párolni. Közben a rizst is puhára főzöm sós vízben. Egy sütőedényt kikenek vajjal vagy olajjal, elterítem benne a karfiol felét, arra ráterítem a megfőtt rizst, majd a babos masszát (esetleg még a rizst is meg lehet gyengén szórni a fűszerekkel). A bab tetejét megkenem tejföllel, utána ráterítem a maradék karfiolt. A karfiol tetejét ismét megkenem tejföllel, megszórom reszelt sajttal. 200 fokon addig sütöm, míg szépen megpirul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre