Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babos rakott karfiol

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 1 kg karfiol (tisztán)
  • 2 doboz babkonzerv
  • 20 dkg rizs (vagy 2 db tasakos rizs)
  • vöröshagyma (1 nagy fej)
  • fokhagyma (4-5 gerezd)
  • bors
  • majoranna
  • bazsalikom (elhagyható)
  • oregáno (elhagyható)
  • olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • tejföl (amennyit nem sajnálsz rá, 1 vagy 2 kis pohár)
  • reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tisztított karfiolt rózsáira szedem, sós vízben kb. 2-3 percet forralom, majd leszűröm. A hagymát vékonyra szelem, zsiradékban megpárolom, hozzáadom az áttört fokhagymát, a levétől lecsurgatott babot, a paradicsompürét és a fűszereket. Szükség szerint kevés vizet lehet aláönteni, és állandóan kevergetve 5-10 percet párolni. Közben a rizst is puhára főzöm sós vízben. Egy sütőedényt kikenek vajjal vagy olajjal, elterítem benne a karfiol felét, arra ráterítem a megfőtt rizst, majd a babos masszát (esetleg még a rizst is meg lehet gyengén szórni a fűszerekkel). A bab tetejét megkenem tejföllel, utána ráterítem a maradék karfiolt. A karfiol tetejét ismét megkenem tejföllel, megszórom reszelt sajttal. 200 fokon addig sütöm, míg szépen megpirul.

Megjegyzés

Vegetáriánusoknak ajánlom, nagyon finom szerintem, és a család szerint is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Timcsicica
Ma csináltam meg a recepted alapján, és nagyon finom lett! Csak ajánlani tudom, és köszönöm!
lodianita
Nagyon finom volt, még az én húsimádó párom is duplán szedett belőle, annyit változtattam, hogy az egyik babkonzerv mexikói volt és raktam a tetejére 4 főtt tojást szeletelve. Mindenkinek ajánlom!
Évi48
Igen,van húsos változata. Én a hús helyett használtam a babot,mivel fogyózok,és keményítő napra készítettem,persze tejföl nélkül. Vegáknak pedig tejföllel ajánlom.
Sz. Péter
Szia Évi! Van ennek a receptnek húsos változata is? Én arra lennék nagyon kíváncsi!

Hasonló Receptek