Az átválogatott, előzőleg beáztatott babot sós vízben puhára főzzük. Néhány szemet kiveszünk belőle a díszítéshez, a többit késsel durvára vágjuk.
Az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral elkevert, meglangyosított tejben, majd 2 ek liszttel összekeverjük. Meleg helyen, letakarva hagyjuk felfutni.
A maradék átszitált lisztet összedolgozzuk a megolvasztott zsírral, sóval, borssal, a tejföllel, az egyik tojással, és a felhabzott élesztővel. Sima tésztává gyúrjuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát 3 cm vastagságúra. A tetejét kicsit bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kivágunk belőle köröket. Megkenjük a megmaradt tojással, és mindegyik tetejére egy szem babot rakunk. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.