Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babos pogácsa

Hozzávalók

  • 20 dkg tarka bab
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás

Elkészítés


    1. Az átválogatott, előzőleg beáztatott babot sós vízben puhára főzzük. Néhány szemet kiveszünk belőle a díszítéshez, a többit késsel durvára vágjuk.
    2. Az élesztőt elmorzsoljuk a cukorral elkevert, meglangyosított tejben, majd 2 ek liszttel összekeverjük. Meleg helyen, letakarva hagyjuk felfutni.
    3. A maradék átszitált lisztet összedolgozzuk a megolvasztott zsírral, sóval, borssal, a tejföl lel, az egyik tojással, és a felhabzott élesztővel. Sima tésztává gyúrjuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
    4. Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát 3 cm vastagságúra. A tetejét kicsit bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kivágunk belőle köröket. Megkenjük a megmaradt tojással, és mindegyik tetejére egy szem babot rakunk. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    SONKÁS-SAJTOS TOJÁSMUFFIN 

    KRUMPLIS NUDLI SÁRGABARACK LEKVÁRRAL 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek