Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babos pogácsa IV.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg főtt, áttört bab
  • 2,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 dl tejföl
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál törött feketebors
  • pici tej

Elkészítés

    Elkészítés: A langyos tejbe keverjük a szétmorzsolt élesztőt és felfuttatjuk. Gyúrótáblán a zsírral elmorzsoljuk a lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt és a főtt, áttört babot. A sót és a borsot is rászórjuk, majd jól összedolgozva sima tésztává gyúrjuk.

    Langyos helyen, a tetejét belisztezve és tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük.

    Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét beirdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és ismét kelesztjük fél óráig.

    Végül a tetejét bekenjük tejjel, és sütőlemezre tesszük. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon megsütjük.

Megjegyzés

A receptet dr.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin