Elkészítés:
1. A babot puhára főzzük sóval, csomborral, majd áttörjük, hűlni hagyjuk.
2. A zsíron a szalonnát a hagymával átpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk.
3. Az élesztőt tejben vagy vízben felfuttatjuk.
4. Az áttört babot a liszttel és a hozzávalókkal (tojás, tejföl, élesztő, diónyi zsír, margarin, bors, só) kidolgozzuk.
5. A tésztát kinyújtjuk és levőkanálenjük a pirospaprikás zsírral.
6. Háromszor hajtogatjuk (kb. fél órás pihentetéssel) kenjük.
7. Utolsó hajtogatás után kelesztjük, kiszaggatjuk, tetejét tojással lekenjük és 1 szem főtt babbal díszítjük. Forró sütőben sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre