Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos pogácsa II.

MME MME
5 4.7/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáad­juk a zsírt, a tejben felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot és a szójalisztet. A masszát összedolgozzuk, 10-15 percig pihentetjük, kelesztjük. Ezután hozzágyúr­juk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük. A megkelt tésztát 2cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a pogácsák tetejét egész tojással megkenjük, ízlés sze­rint egy-egy szem főtt babbal díszítjük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss