Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babos libacomb

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg fehér gyöngybab
  • 4 db kisebb libacomb
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott kiskanál pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A babot a főzést megelőző éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

    A libacombok bőrét lehúzzuk. A húsokat az olajon körös-körül megpirítjuk, lecsöpögtetve félretesszük.

    Olajban - vagy a bőrből kisütött zsíron - a finomra aprított hagymát és fokhagymát megfuttatjuk, a pirospaprikát rászórjuk, a babot a hússal együtt hozzáadjuk, és annyi vízzel öntjük föl, amennyi jól ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon
    fölforraljuk. Utána lefedjük, és kis lángon puhára pároljuk.

    Amikor kész, a húst kiemeljük, a babot 10 percig pihentetjük. Ezalatt a zsírja feljön a tetejére. Ekkor az ételt lisztszórással besűrítjük, a lisztet a zsírba szórjuk, amit az 1 perc alatt magába szív. Utána 2-3 percig forraljuk, végül a hússal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin