Elkészítés: A babot előző nap megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt vízbe tesszük, felforraljuk, levét leöntjük (félrerakjuk), és friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a babot és a pirospaprikát. Néhány percig együtt pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult, beletesszük a káposztát, a húst, szükség esetén további csülöklét öntünk rá. Zúzott fokhagymával ízesítve puhára főzzük.
A csontjáról lefejtett csülköt felkockázzuk. Levágjuk a cipó tetejét, és kézzel kiszedjük a belsejét.
Tálaláskor a cipóba merünk a babos káposztából, tejfölt kanalazunk rá, és erre rakjuk a kockára vágott csülköt.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre